Titlul proiectului: Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale “Speranța”

Parteneriat intre Consiliul Local prin Directia de Asistenta Sociala si Servicii Publice si Asociatia Filantropica Crestin Ortodoxa "Sf. Vasile Cel Mare"

SURSA FINANTARE: PHARE 2006/018-147.04.02

VALOARE PROIECT: 220 000 Euro

PERIOADA DERULARE: 02.12.2008-30.11.2009.

Servicii sociale acordate: educație creștină, hrană, rechizite, îmbrăcăminte, asistență și consiliere socială individuală și de grup, asistență medicală de specialitate, consiliere psihologică, îndrumare duhovnicească, meditații școlare, activități extrașcolare, de socializare.

Rezultate obținute: Infiintarea unui Centru Multifunctional copii cu servicii sociale ce duc la asigurarea unui standard de viață decent asistaților, reducerea numărului de elevi cu abandon școlar; îmbunătățirea rezultatelor școlare; acces la o alimentație sănătoasă, la educație, informare, activități de socializare și petrecere a timpului liber. Au fost susținuți copii ce provin din familii defavorizate material și financiar, care au beneficiat de servicii sociale precum: hrană, rechizite, meditații, asistență medicală de specialitate, asistență și consiliere socială; consiliere psihologică si consilieri de grup, ședințe de consiliere socială atât individuală, cât și de grup, care au vizat dezvoltarea personalității, comunicarea în cadrul familiei, respectarea aproapelui, educarea pentru promovarea nonviolenței și a toleranței, importanța protecției mediului și alte teme importante pentru grupul ținta. În toate cazurile identificate, prin serviciile sociale oferite copilului, dar și familiei lărgite (consiliere sau sprijin material- hrană, îmbrăcăminte, rechizite, meditații) se încearcă estomparea riscurilor sociale provocate de tentația de frecventare a mediului stradal sau a formării unui anturaj necorespunzător, de lipsurile materiale și financiare, de incidență ridicată a abandonului școlar.

Beneficiari 60 beneficiari copii/lună, circa 110 beneficiari pe an. Unitatea este administrată de Asociația Filantropică Creștin Ortodoxă Sf. Vasile Cel Mare, care a depus ulterior încetării finanțării, documentație în vederea subvenționării de la bugetul local.

Responsabili elaborare / management proiect:

  • Palade Viorica - Director Directia Administratie Publică Locală
  • Macovei Ecaterina
  • Alupoaie Mihaela

Galerie foto:

Statistici

Vizitatori astazi: 0
Total vizitatori: 2

Ip: 34.207.247.69

Date contact
  • Adresa: str. Fraternitatii, nr. 1, Galați, Romania
  • Telefon: +40 0236/307729
  • Registratura, Relații cu Publicul: +40 0236/307740
  • Fax: +40 0236/307799
  • Email: registratura_das@primariagalati.ro
© 2014. Primăria Municipiului Galaţi